Skriv til mig i dag for hjælp

Jeg besvarer gerne dine spørgsmål.

KONTAKT MIG

Gode råd om investering

​Når man tænker på investering er det vigtig at man fra start gør sig tanker om, hvad man vil have ud af sin investering samt hvor meget risiko, man er klar til at tage. Med al investering er der en risiko, hvilket man skal være klar over inden man går i gang.

​Kontant indestående bliver i de fleste banker forrentet med omkring 0 procent, dette gør at med en inflation på mellem 1 til 2 procent, så står ens kontanter faktisk og bliver mindre værd. Dette er desværre ikke engang en risiko, men bare sådan som verden er i dag. Alternativet til investering, altså kontanter, er der således ikke en risiko ved, men de mister langsomt værdi. Derfor skal man have med i sine overvejelser, når man ser på hvilken risiko man er villig til at tage vedrørende sin investering, at man som minimum skal have en forrentning af sine penge på 1-2 procent for at bibeholde pengenes værdi.

​Når vi kommer videre til selve investering er der overordnet 3 måder at gøre det, den billigste, den mellem og den dyre. Den billigste måde er at gøre det selv. Her handler du enkeltpapirer selv og har kun kurtage som omkostning. Den måde vil jeg kun anbefale til folk der har kendskab til hvad de laver. Mennesker har generelt en tendens til at overdrive egne evner og når man snakker med andre, at fremhæve sine succeser frem for sine fejltrin. Så hvis du selv administrerer din investering, skal du være tro mod dig selv når du skal gøre op hvordan det går og se samlet på dit resultat og ikke kun på de vinderpapirer du måtte have.

Næste måde at investere på, er at investere i investeringsforeninger. På denne måde kan man i stedet for at investere i enkelte papirer, investerer i brancher og markeder. F.eks. hvis man tænker at der inden for nærmeste fremtid falder ro på Østeuropa, ved at Rusland stopper med at agere truende. Så kunne man tænke sig at der vil komme en del penge tilbage til Østeuropa i form af investorer, der forventer at der så vil komme et økonomisk opsving. I stedet for at vælge nogle enkelte aktier ud og satse på dem, kan man med investeringsforeninger satse på at deres markeder stiger i stedet. Dette gør at man ikke skal frygte at lige præcis de aktier man selv valgte, lige præcis er dem som ikke nyder godt af fremgangen. Ved investeringsforeninger spreder man sin investering og mindsker sin risiko. For denne spredning så har investeringsforeningen så administrationsomkostninger, hvilket typisk ligger fra 0,5 procent til 2 procent, afhængig af hvilke investeringsforeninger man vælger, hvilke markeder og primært om det er en aktiv eller passiv investeringsforening.

​Den sidste og dyrere måde, er at få andre til helt at passe din investering. Ved denne kategori så er det at banken eller din investeringsrådgiver der passer dine investering, ud fra de aftaler i har indgået. Så får man typisk halv eller hel årige rapporter over hvordan det går og så behøves man ikke bekymrer sig om de penge yderligere.

Alle tre investeringsformer har fordele og ulemper, hvilken en der passer til dig afhænger helt af hvem du er.​