Skriv til mig i dag for hjælp

Jeg besvarer gerne dine spørgsmål.

KONTAKT MIG

Gode råd til hvis du har for meget gæld

​Det vigtigste når er man er nået dertil, hvor man ved man har for meget gæld og at det hele virker uoverskueligt, er at få et overblik. Dette kan virke som en uoverkommelig opgave, men det er desværre den eneste vej frem. Så snart man er begyndt, bliver det dog hurtigt nemmere.

Næste del er at få skabt et realistisk budget over, hvad der er nødvendigt for at have det ok i det daglige. Når man har for meget gæld, så er det vigtigt at gøre det så godt for sig selv som muligt uden at det koster penge. Men heldigvis er der lovgivning i forhold til at beskytte forbrugeren, altså dig, imod kun at skulle leve på havregrød de næste år. Derfor gælder det om at få lavet et realistisk budget til sig selv. Her kan man kigge på reglerne for gældssanering, men man skal vurdere med sig selv hvad er realistisk.

Hvis man ønsker at komme videre med sit liv uden at have gælden hængende over sig, så bliver man nødt til at få frigivet så mange penge som muligt, man kan afvikle med.

Næste skridt er at samle sit overblik, altså hvor mange penge har man efter faste udgifter er betalt og ens omkostninger til at leve for, altså mad, tandlæge osv. I dette er det også vigtigt at man sætter en buffer af til uforudsete udgifter. Når man går videre med forhandlingerne med ens kreditorer, så er det afgørende at man kan overholde de aftaler man sætter op. Dette kan man ikke, hvis det hele falder på jorden, fordi ens køleskab, fjernsyn eller noget andet lige pludselig går i stykker. Når man har skabt sig sit overblik, så har man det månedlige beløb, man kan betale sine kreditorer tilbage med.

Herefter så er der kun tilbage at kontakte de kreditorer man måtte have og forklare dem ens situation og finde en løsning sammen med dem. Dette er lidt nemmere sagt end gjort, men her skal man huske på, at alle ens kreditors primære fokus er at tjene penge og at få deres penge hjem igen. Så når man er i en situation med for meget gæld, så er de til at snakke med. De fokuserer nu mest på at få deres penge hjem igen.

Når man så gennemgår sin liste, så er det en god ide at starte med at fokusere på ens store kreditorer. Kreditorer som man f.eks. skylder 200.000 kr. er meget mere villige til at lave en fornuftig aftale med en end en kreditor, som man kun skylder 20.000 kr.

Derefter bør man fokusere på at få afviklet sine små kreditorer først da omkostninger og rente på ens små kreditorer typisk også de største. Derfor er det økonomisk smart at få dem betalt ud så hurtig som muligt.​