Skriv til mig i dag for hjælp

Jeg besvarer gerne dine spørgsmål.

KONTAKT MIG

Gode råd til når du skal forhandle med banken

​Når man er i forhandling med sin bank, uanset hvad man forhandler om, så er første skridt at vide hvor man står. Fra starten af er man i en meget bedre forhandlingssituation, hvis man ved hvad man reelt har at forhandle med.

Selv hvis ens forhandlingssituation ikke er den bedste, så betyder det ikke at man ikke kan forhandle. Man skal vide det, således at man også kan være realistisk.

Når man laver overblikket over hvordan man står, så husk at danske banker i dag er som supermarkeder. Der sælges alle de finansielle ydelser der er. Når man derfor kigger på sin økonomi, skal man også se på de ting, som man ikke nødvendigvis vil forbinde med ens bank, når man gør sig klar til at forhandle.

​Næste skridt er at gøre sig klar på hvad man gerne vil opnå. Mange fokuserer meget på deres rente, men hold også øje med gebyrerne. Specielt ved låneomlægninger, låneoptagelser eller noget hvor der sker en ændring. Gebyrer kan være en stor del af den samlede omkostning for et lån.

Derefter så er det også utrolig vigtigt at indgå i en konstruktiv samtale og ikke starte med at bede om en rentenedsættelse “for ellers så skifter jeg bank”. Man kan sagtens være hård i forhandlingerne, men det skal altid gøres i en god tone og konstruktivt. Hvis ikke, er der en meget stor chance for at man får et kortfattet svar tilbage.

​Dem man forhandler med er kun mennesker. Hvis ikke man er så meget til forhandling og at ‘prutte om prisen’, kan man indledende altid starte med at skrive til sin bank og spørge hvad der skal til, for at man kan få en lavere rente. Dette er faktisk en rigtig god start på en dialog, selvom den lyder banal. Dette gør at banken vil komme med et oplæg og på den måde er en dialog åbnet op.​